Гостьову лекцію з дисципліни “Ринок фінансових послуг” відвідали страховики-практики

В межах лекційного заняття “Поняття хеджування та техніка хеджування на ринку фінансових послуг” з дисципліни «Ринок фінансових послуг» професорки кафедри фінансів Хоми Ірини Борисівни було запрошено:
– Ірину Вікторівну Старовецьку – практика-страховика, заступника директора по роботі з корпоративними клієнтами ЛУП ЛОД ПАТ «Страхова компанія «УСГ», яка входить у склад однієї з найбільших міжнародних страхових груп Центральної та Східної Європи Vienna Insurance Group, головний офіс якої знаходиться у Відні, та Товарницького Тараса Богдановича – начальника відділу продаж з ціє ж страхової компанії ЛУП ЛОД ПАТ” СК” УСГ”.

Шановні гості прийняли участь в обговоренні питань:

1. Техніка хеджування як засіб обмеження ризику шляхом укладання протилежної угоди.

2. Форма страхування вартості товару при перевезенні вантажу (предмету контракту на ринку деривативів).

3. Добровільне страхування товаро-матеріальних цінностей при оформленні контрактів юридичними особами.

4. Страхування для фізичних осіб від нещасного випадку як вид оформлення договору з покриттям для обов’язкового страхування позичальників банку при оформленні кредиту.

5. Добровільне страхування відповідальності директорів та посадових осіб як учасників ринку фінансових послуг.

6. Страхове покриття за Договором – включення ризиків:
відповідальність директорів та посадових осіб або передбачення оплати збитків Компанії страхувальника, пов’язаних з позовами за цінними паперами ринку фінансових послуг.

На лекції також були присутні: завідувач кафедри фінансів, професор Алєксєєв І.В., професор Хома І.Б., доценти кафедри: Гориславець П.А., Кондрат І.Ю., Бондаренко Л.П.