Супер можливості навчання на кафедрі фінансів Львівської політехніки:

  • Отримана Стипендія Президента України.
  • Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Банківська справа».
  • Участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни “Банківська справа”.
  • Стажування у Львівській міській раді.
  • Стажування у Польщі в компанії Leopolis for Future.

І так це буде розповідь про можливості, які я, Письменний Олексій Володимирович,  отримав обравши місце навчання у магістратурі. Зараз я є студентом 5 курсу Національного університету “Львівська політехніка”  інституту економіки і менеджменту.  Вибір навчального закладу був досить не легким, бо закінчивши бакалаврат у ДНУ імені Олеся Гончара переді мною відкрилися можливості отримати новий досвід, нові знання та знайомства. Вибір стояв досить складний, бо дуже хотів поїхати з свого міста і потрібно було обрати нове в залежності від ВЗО. Вибір, спочатку, стояв однозначно між Києвом та Львовом. Та потім я остаточно вирішив, що хочу спробувати жити у Львові, так як це “інша планета”  у порівнянні з Дніпром. І це був перший важливий для мене фактор, а саме – місто, в якому я хочу жити, і Львів полонив мене своєю атмосферою, людьми та відношенням до життя. Тому мій вибір впав на два самих топових ВЗО Львова та України  –  ЛНУ ім. І. Франка та НУ “Львівська політехніка”.

Однак побувавши у обох ВНЗ я остаточно визначився з пріоритетним закладом, який не тільки вразив своєю величчю а й професіоналізмом його співробітників, котрі вразили ще під час приймальної комісії. І на зараз я вважаю, що аналогічного вищого навчального закладу, що надає послуги з навчання фахівців у сфері економіки і фінансів на західній Україні немає або вони ще не можуть конкурувати з “Львівською політехніко”.

Я багато чув про добрі рейтинги “Львівської політехніки” та коли почав знайомитися під час пар з викладачами та їх методами навчання я дійсно відчув те на собі. Бо на кафедрі фінансів, куди до речі я й вступив, бо моя спеціалізація – це фінанси банківська справа і страхування, працюють викладачі “вищого пілотажу”, котрі знають свою справу реально дуже добре. Тут неможливо побачити, щоб викладач стояв з книжкою або листком і просто читав, тут всі викладають за самостійно розробленими програмами і для того, щоб щось пояснити їм не потрібно підглядати кудись, вони це і так все знають. Також слід відмітити, що всі викладачі займаються науковою діяльністю, до якої залучають якомога більше студентів. Так я був залучений й до участі у конференціях і, одне з головних моїх досягнень під час навчання – залучення до участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Банківська справа». Плідною працею із своїм науковим керівником – професором Бондарчук Марією Костянтинівною, ми зробили переможну наукову працю для цього конкурсу, який проходив у м. Харків.

Під час навчання, написання наукової роботи я знайшов ще декілька можливостей, що надаються як університетом, так і містом. От наприклад я приймав участь у програмі стажувань від Львівської міської ради “Перший кар’єрний крок”, також при університеті діє багато додаткових безкоштовних курсів, так я з другом пішли на експрес-курси вивчення і практики англійської мови, котрі проходили із носіями мови. Дані курси проходили за підтримки і університету та громадською організацією Campus Ukraine.

Надалі я знайшов ще один вид можливостей, що надає “Львівська політехніка”,  а саме – різні міжнародні стажування. Університет співпрацюючи з іноземними навчальними закладами та організаціями, надає можливості до стажувань та навчання за кордоном. Так я знайшов програму стажувань у Польщі, котра називається Leopolis for Future. Звичайно участь у таких програмах передбачає конкурсний відбір і я його пройшов. Тепер я їду на літнє стажування у Варшаву у одну з найкращих фірм з надання аутсорсингових та аудиторських послуг і це все за рахунок програми стажувань.

Також завдяки таким викладачам як Алєксєєв Ігор Валентинович, Синютка Наталія Геннадіївна, Бондарчук Марія Костянтинівна, Задерецька Роксолана Іванівна, які допомогли моїй кандидатурі прийняти участь і перемогти у конкурсі на отримання академічної стипендії Президента України, що стало дуже неочікуваним для мене.

Наступні можливості, якими я скористався – це участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни “Банківська справа”, що проходила у м. Ірпінь.

Також слід відмітити, що кафедра фінансів постійно здійснює співпрацю з місцевими компаніями і проводить зустрічі з їх представниками з метою познайомити студентів з майбутніми можливостями і надати змогу зарекомендувати себе перед компаніями.

Тому як замітка для студентів, що зараз думають чи приймати участь у подібних конкурсах і олімпіадах, я б порадив неколиваючись погоджуватися, бо це принесе вам не тільки нові знання і досвід, а й дасть змогу відвідати інші міста та університети, завести ділові та дружні знайомства.

І це лише невелика кількість можливостей, що надаються університетом і кафедрою фінансів.  По правді кажучи, ніколи не думав, що університет надасть мені стільки шансів для саморозвитку і я вдячний всім, хто прийняв участь у організації всього цього. Саме таке навчання та студентське життя залишає спогади на все життя і це ще не кінець!

Магістр,  Письменний Олексій